Aszú 6 Puttonyos 2013 Tokajicum Libamájsütővel Díszdobozban

Aszú 6 Puttonyos 2013 Tokajicum Libamájsütővel Díszdobozban

7 990 Ft

Ízben a gyümölcsösség mellett olyan érleltebb aromák is szerepet kapnak, mint a dió vagy a csokoládé. Desszertekhez, libamájas ételekhez ajánljuk. Az ünnep attól ünnep – legyen az karácsony, szilveszter, családi születésnap vagy házassági évforduló -, hogy kitárjuk szeretteink felé szívünket. Együtt körbeüljük az ünnepi asztalt, és a legfinomabb fogások fölött közös történeket emlegetünk fel. Egy palack 6 puttonyos Tokajicum aszú az ilyen pillanatokat teszi igazán emlékezetessé. Libamáj terrine házilag 1. Keverjünk össze 8 dkg sót, 2 dkg cukrot, csipet fehérborsot. 2. Egy kb. 70 dkg-os hízott libamájat locsoljunk meg 1 dl tokaji aszúval, és szórjuk meg 1 evőkanál só-cukor keverékkel. Lefedve hagyjuk állni 3 órát. 3. Olvasszunk fel 50 dkg libazsírt (vagy hájat). 4. Melegítsük fel a sütőt 120 Celsius fokra. 5. A libamájat helyezzük a cserépedény egyik felébe. Öntsük le a libazsírral. 6. Süssük 30 percig, közben egyszer fordítsuk meg. 7. Emeljük ki a májat, nyomkodjuk egy pástétom formába, vagy jénaiba, tetejére tegyünk fóliát, majd 24 órára préseljük le. 8. Szeretteink körében egy pohár aszúval kísérjük az isteni előételt. Jó étvágyat!

185 készleten

Cikkszám: 41079/A Kategória: Címke:

Leírás

Tokajicum Aszú 6 Puttonyos 2013 ízében a gyümölcsösség mellett olyan érleltebb aromák is szerepet kapnak, mint a dió vagy a csokoládé. Desszertekhez, libamájas ételekhez ajánljuk. Az ünnep attól ünnep – legyen az karácsony, szilveszter, családi születésnap vagy házassági évforduló -, hogy kitárjuk szeretteink felé szívünket. Együtt körbeüljük az ünnepi asztalt, és a legfinomabb fogások fölött közös történeket emlegetünk fel. Egy palack 6 puttonyos Tokajicum aszú az ilyen pillanatokat teszi igazán emlékezetessé. Libamáj terrine házilag 1. Keverjünk össze 8 dkg sót, 2 dkg cukrot, csipet fehérborsot. 2. Egy kb. 70 dkg-os hízott libamájat locsoljunk meg 1 dl tokaji aszúval, és szórjuk meg 1 evőkanál só-cukor keverékkel. Lefedve hagyjuk állni 3 órát. 3. Olvasszunk fel 50 dkg libazsírt (vagy hájat). 4. Melegítsük fel a sütőt 120 Celsius fokra. 5. A libamájat helyezzük a cserépedény egyik felébe. Öntsük le a libazsírral. 6. Süssük 30 percig, közben egyszer fordítsuk meg. 7. Emeljük ki a májat, nyomkodjuk egy pástétom formába, vagy jénaiba, tetejére tegyünk fóliát, majd 24 órára préseljük le. 8. Szeretteink körében egy pohár aszúval kísérjük az isteni előételt. Jó étvágyat!